Waarom Consultative Selling?

Verkoop is erg veranderd. Je verkoopt geen product. De klant zoekt naar een oplossing. En dus aan jou de taak om de klant via Consultative Selling te helpen.

pexels-andrea-piacquadio-3760069
Vergroot je verkoopkansen

Onderwerp 1

Groei van verkoopkansen

Effectieve acquisitie zorgt voor nieuwe verkoopkansen. Zoals je begrijpt is dit essentieel voor sales. In de huidige markt is het belangrijk om een manier te hebben om effectieve acquisitie uit te voeren. 


Acquisitie is een combinatie van activiteiten. Zoals een gedegen voorbereiding. Maar ook marketing komt hierbij kijken. Door middel van een goede combinatie van activiteiten laat jij de kansen toenemen. 

Onderwerp 2

Kwalificeer je kansen

Kwalificatie is het systematische proces binnen de sales funnel om te verifiëren of een sales lead waardig is om door te gaan in de formele opportunity/deal pijplijn.

 

Aan het einde van een succesvol kwalificatieproces wordt een lead die voldoet aan de criteria een Sales Qualified Lead (SQL) genoemd.

 

Leadkwalificatie is een cruciaal onderdeel om het meeste uit je  verkoopproces. Het geeft je ook inzicht in de effectiviteit van de marketingkanalen. 

Onderwerp 3

Verbeter je conversie

Optimalisering is het proces van het verbeteren van conversies in elke fase. Je bereikt dit op verschillende manieren. Door nieuwe  manieren van berichtgeving en triggers te testen en in te zetten. 

 

Het mooie van dit proces is dat deze zich na een langere periode uitbetaalt. Hierdoor is je groei makkelijker te handhaven. Helaas is het geen eenmalige inspanning. 

 

Het doel blijft natuurlijk een beter verkoopresultaat. Dit bereik je door de eerdergenoemde acties in te zetten. Maar zeker ook het reflecteren op gewonnen en verloren verkoopkansen.

Consultative Selling ook toepassen?

Vul hieronder je gegevens in en ik neem direct contact met je op.

small_c_popup.png

Wat? Alweer abonneren op een nieuwsbrief?

Nee hoor, alleen maar relevante Sales tips & Sales blogs, 1x per maand in je inbox.

Stel hier je vraag
1
Hulp nodig?
Dank voor je bezoek.

𝗪𝗮𝗮𝗿 𝗸𝗮𝗻 𝗶𝗸 𝗷𝗲 𝗺𝗲𝗲 𝗵𝗲𝗹𝗽𝗲𝗻?

Kijk gerust even rond. Misschien vind je inspiratie bij onze blogs?

Van Stein Consultancy