shaking-hands-3096229_1280

Winnend onderhandelen

Onderhandelen

Onderhandelen is één van de ultieme verkooponderhandelingsinstrumenten voor jou als verkoopprofessional. Een goede onderhandelingsstrategie helpt je meer deals binnen te halen tegen betere prijzen. 

Haal al het giswerk uit je verkooponderhandelingen en verhoog jouw afsluitingspercentage. In plaats van te vertrouwen op onderbuikgevoelens en giswerk, kun je deze training gebruiken om voordeel te behalen en sneller dan ooit deals te sluiten.

Start vandaag nog met het winnen van meer verkooponderhandelingen. Laat je gegevens achter en wij nemen direct contact met je op. 

Onderzoek

Leer in de belangrijkste onderhandelingsfase het ontdekken van elkaars verwachtingen, variabelen en grenzen.

Voorbereiding

Als je je vergeet voor te bereiden, bereid je voor vergeten te worden. Leer je onderhandelingsstrategie te plannen.

Onderhandel

Onderhandel om gezamenlijk voordeel te behalen en sneller dan ooit deals te sluiten. Samen winnen dus!

de 5 stappen

Doorloop de 5 stappen van het onderhandelingsgesprek. Deze structuur geeft je zelfvertrouwen en behandelt alle onderdelen.

Onderhandelen is een belangrijke vaardigheid om op elk gebied te hebben (en sales in het bijzonder). Het helpt je het beste uit elke situatie te halen, of het nu een zakelijke transactie of een persoonlijke transactie betreft.

Om een onderhandeling te winnen, moet je de juiste aanpak hebben en de juiste technieken en tactieken kennen. De Cialdini-benadering is tegenwoordig één van de meest populaire benaderingen die door onderhandelaars worden gebruikt. Door deze aanpak te gebruiken, kunnen onderhandelaars een gemeenschappelijke basis vinden die voldoet aan de behoeften en verwachtingen van beide partijen, wat leidt tot een succesvol resultaat voor alle betrokkenen.

Als je niet bereid bent om comprissen te sluiten,

dan hoef je niet eens te denken, laat staan deel te nemen

aan het proces van onderhandelen.

Onderhandelen is, zoals je inmiddels weet, een vaardigheid die je kunt leren en oefenen. Het vereist inzicht in de behoeften van beide betrokken partijen en het vinden van een overeenkomst die aan de behoeften van iedereen voldoet.

Een winnende onderhandelingsaanpak moet rekening houden met de principes die door Robert Cialdini zijn geschetst zoals o.a.:

  • wederkerigheid
  • consistentie
  • sociaal bewijs
  • autoriteit
  • sympathie. 

Deze principes helpen je bij het creëren van een succesvolle onderhandeling waarbij beide partijen tevreden zijn met het resultaat. Onderhandelingen moeten ook samen in plaats van afzonderlijk worden benaderd om ervoor te zorgen dat met ieders belangen rekening wordt gehouden.

Door deze strategieën toe te passen, vergroot je de kans op een succesvol onderhandelingsproces en een gunstig resultaat voor alle betrokkenen.

Make Custom Request

Zullen wij kennismaken?

pexels-pixabay-327533