Waarom Social Selling?

Met ‘social selling’ zet je jouw sociale media zo in dat je meer waarde aan je sociale netwerk(en) toevoegt. Je gebruikt het om waardevolle connecties te vinden, relaties te bouwen en te onderhouden of salestargets te behalen.

Social Selling is daarmee een effectief onderdeel van jouw acquisitie.

Social Selling

Wat is Social Selling?

Social selling is een strategie die je helpt jouw verkoopdoelstellingen te bereiken. Dit doe je o.a. door vragen van prospects en potentiële kopers te beantwoorden via doordachte posts en sociale interacties.

 

Social Media selling gaat dus over het inzetten van sociale netwerken zoals bijvoorbeeld: LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram. 

 

Social Selling zorgt dus voor het “Top of Mind” zijn. Wat dit betekent?

Top of mind awareness tips

Top-of-mind awareness is een marketingstrategie waarbij het de bedoeling is dat de consument als eerste aan jouw merk denkt. Het gaat hierbij niet om de herkenning, maar om de herinnering.

 

1. Blijf online aanwezig. Een klant gaat niet direct over tot een aankoop. Een klant moet 20 keer aan een merkboodschap worden blootgesteld voordat hij of zij tot een aankoop overgaat. 

 

2. Wees beschikbaar. Nadat klanten zich bewust zijn geworden van jouw merk, zullen ze er meer over willen weten. Dat kan alleen als je merk toegankelijk is. Gebruik o.a. social media pagina’s die jouw ideale klant het beste bedienen.

 

3. Bied consequent waarde. Ideale klanten, potentiële klanten, nieuwe klanten en oude klanten moeten allemaal de waarde voelen wanneer ze in contact komen met jouw merk. 

 

4. Wees uniek. Te veel merken denken dat ze top of mind kunnen worden door hun concurrenten te imiteren. Het enige wat dit doet is de top of mind status van de concurrentie verstevigen. Bereik de top of mind status door dat ene merk te zijn dat anders is dan de rest.

 

 

 

Voordelen van Social Selling

Sociale media is de plaats waar jouw klanten op zoek zijn naar informatie en oplossingen voor hun uitdagingen. Daarom is Social Sellings dus belangrijk voor jou en je verkoopteam. 

 

1. Verhoogt de zichtbaarheid van jullie merk

2. Resulteert in leads van een hogere kwaliteit

3. Verhoogt webverkeer

4. Verbetert winpercentages en dealgrootte

5. Bouwt persoonlijk merk op

 

Social Media Selling is een effectief onderdeel van je acquisitie. En dankzij acquisitie blijf jij succesvol in jouw rol binnen sales.

Starten met Social Selling?

Vul hieronder je gegevens in en ik neem direct contact met je op.

small_c_popup.png

Wat? Alweer abonneren op een nieuwsbrief?

Nee hoor, alleen maar relevante Sales tips & Sales blogs, 1x per maand in je inbox.

Stel hier je vraag
1
Hulp nodig?
Dank voor je bezoek.

𝗪𝗮𝗮𝗿 𝗸𝗮𝗻 𝗶𝗸 𝗷𝗲 𝗺𝗲𝗲 𝗵𝗲𝗹𝗽𝗲𝗻?

Kijk gerust even rond. Misschien vind je inspiratie bij onze blogs?

Van Stein Consultancy